Splošni pogoji poslovanja

Upravljavec spletne trgovine:

Zelena Koklja (ponudnik)

Legen 74a 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

Matična številka: 8662614000

ID za DDV: 90946880

Telefon: +38640164554

Email: info@zelenakoklja.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini Zelena Koklja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

Z željo po zagotavljanju čim bolj točnih in uporabnih informacij smo izdelkom dodali slike in opise, katere smo predhodno prejeli od dobaviteljev ali pa smo jih posneli sami.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

· identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

· kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

· bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),

· dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

· pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

· vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

· način plačila in dostave,

· pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Narava poslovanja preko spleta je zelo dinamična, pri čemer se ponudba spletne trgovine Zelena Koklja ažurira in spreminja. Zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika izdelka ni mogoče dostaviti. V tem primeru bomo uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestili. Cena v spletni trgovini Zelena Koklja je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.

Registracija / Prijava

Za izvedbo naročila registracija ni potrebna.

Zaradi zagotavljanja varnosti pri nakupih v spletni trgovini Zelena Koklja je priporočljivo, da si novi uporabnik ustvari svoj unikaten račun (Registracija uporabnika. Ob registraciji je uporabnik dolžan posredovati zahtevane podatke (označene z zvezdico *), pri čemer se uporabniku dodeli uporabniško ime, (ime in priimek osebe ali ime podjetja) ter geslo.

Naročilo izdelkov se v spletni trgovini Zelena Koklja lahko opravi tudi brez registracije.

Ob prijavi lahko uporabniki označijo, da želijo prejemati občasne novice podjetja Zelena Koklja., ki so lahko tudi reklamnega značaja. V kolikor uporabniki tovrstnih novic več ne bi želeli prejemati, se lahko odjavi preko povezave, ki je pripeta k vsakemu tovrstnemu sporočilu, ali pa lahko v zvezi s tem pošljejo e-pošto na naslov: info@zelenakoklja.com.

Registrirani uporabniki vstopijo v svoj profil s svojim prijavljenim elektronskim naslovom in izbranim geslom.

V primeru izgubljenega/pozabljenega gesla lahko uporabnik dobi novo geslo tako, da si ga ponovno izbere in potrdi.

Vsi osebni podatki se hranijo in obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

· z gotovino ob prevzemu,

V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, ter za pošiljanje izberete Pošto Slovenije, je možno le plačilo z gotovino. Zato morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki vam ga pusti lokalni poštar, pošiljko prevzamete na vaši pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami.

· s predhodnim nakazilom na TRR račun SI56 6000 0000 0985 494 – Zelena Koklja

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 6000 0000 0985 494, odprt pri Lon d.d Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni ali po dogovoru. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

· s plačilno oziroma kreditno kartico

Cene

Vse navedene cene so končne in vsebujejo DDV. Podjetje Zelena Koklja je davčni zavezanec.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno – »Hvala za vaše naročilo«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

1. Izbira izdelka: Na spletni strani Zelena Koklja izberite izdelek in kliknite na povezavo ”V košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v

košarico. Sedaj lahko nakupujete dalje ali pa zaključite nakup. Nakup zaključite tako, da izberete način dostave ter s klikom spodaj desno – BLAGAJNA, nadaljujete na obrazec kjer boste v nadaljevanju vnesli svoje kontaktne podatke, naslov za dostavo in način plačila.

2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: V kolikor ste se zmotili ali si premislili glede količine izdelkov, lahko število ali izdelek preprosto popravite ali odstranite direktno v košarici. Količino izdelkov popravite, dodate ali odšteje z znakoma + in – od številu dodanih artiklov ali pa ga enostavno izbrišete s klikom na »kantico« ob količini dodanega artikla.

3. Zaključek naročila: Za dokončanje naročila morate izpolniti vsa potrebna polja.

· Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, telefon, naslov, kraj, poštno številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

· Če je naslov dostave drugačen od naročnika, potem kliknete opcijo dostava na drug naslov in vpišete naslov za dostavo.

· Strošek dostave: 3,95 €

· Način plačila: Izbira se lahko med štirimi načini plačila: Plačilo po povzetju, s kreditno kartico, ali po predračunu.

· Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust, kodo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi (polje ni nujno vedno na voljo).

· Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

1. Zaključek naročila: Ko uporabnik zaključi nakup s klikom na gumb spodaj desno ( KUPI), bo na e-mail prejel potrditev naročilo in podatke za plačilo v kolikor je za plačilo izbral opcijo predračun. Prav tako, bo uporabnik ob zaključku naročila prejel številko naročila, na katero se lahko kasneje sklicuje v primeru reklamacije.

Postopek obveščanja o nakupu

· Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

· Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

· Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje ali pripravi za prevzem, kupcu izda ter pošlje račun in ga o tem obvesti po elektronski pošti. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Poleg blaga dobavitelj pošlje tudi račun v tiskani obliki, ki ga je kupec dolžan v primeru vračila blaga poslati nazaj.

Dostava

Čas dostave je 1-3 delovne dni za artikle na zalogi in 3-7 dni za artikle, ki jih trenutni ni na zalogi, kar bo v tem primeru posebej označeno ob artiklu. Naše pakete vam bo dostavil kurir Pošte Slovenije.

Pakiranje

Stroški pakiranja so strošek podjetja Zelena Koklja, razen če ni dogovorjeno drugače.

Odstop od nakupa, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh vrne kupljeno in nerabljeno blago. Kupec lahko blago vrne le nepoškodovana v originalni embalaži.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti podjetje 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, razen če ni drugače dogovorjeno in sicer na kontaktni e-naslov info@zelenakoklja.com, nerabljeno blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Kupec vrne blago na naslov: Zelena Koklja,Legen 74a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu.

Dobavitelj je dolžan prevzeti le tisto blago, ki še ni bilo uporabljeno, ni poškodovano in je zapakirano v originalni embalaži, kot je bilo poslano kupcu. Vsa vračila, ki ne bodo vrnjena v skladu z zgoraj napisanim, bodo zavrnjena.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 5 delovnih dneh od dneva prevzema vrnjene pošiljke.

Reklamacija

Reklamacija je upravičena, če je bilo kupcu dobavljeno blago s stvarno napako, če blago nima lastnosti, kot jih je prodajalec izrecno obljubil, oziroma če je bilo kupcu poslano blago, ki ne ustreza oddanemu naročilu.

V primeru reklamacije je kupec dolžan v roku 8 dni po prejemu blaga o ugotovljenih nepravilnostih nemudoma obvestiti dobavitelja na način, da je možno ugotoviti upravičenost reklamacijskega zahtevka. Kupec je dolžan poslati blago, ki je predmet reklamacijskega zahtevka, na naslov dobavitelja ali drug naslov, kot predhodno dogovorjenega. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete. Stroške pošiljanja krije dobavitelj v primeru opravičene reklamacije.

Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico izbrati drug artikel iz ponudbe, zahtevati dobropis ali zahtevati vračilo kupnine.

Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare artikla ni mogoče rešiti nemudoma, dobavitelj sestavi reklamacijski zapisnik in blago pošlje na analizo, ki potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacijskega zahtevka.

Stroške analize krije dobavitelj le, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru te stroške, kakor tudi stroške povratne pošiljke istega artikla, krije kupec.

V primeru zavrnjenega reklamacijskega zahtevka, je kupec dolžan nositi stroške povratne dostave blaga, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, po trenutno veljavnem ceniku dostavne službe, s katero dobavitelj poslovno sodeluje, razen če kupec jasno in pravočasno izrazi zahtevo po uporabi storitev dostave specifičnega ponudnika, ki dobavitelju omogoča dostavo paketov z odkupnino. Dobavitelj blago, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, pošlje kupcu nazaj na naslov, kamor je bilo prvotno poslano, in sicer z odkupnino. V kolikor poslano blago s strani kupca ne bo prevzeto in bo vrnjeno nazaj na naslov dobavitelja, ga bo slednji sprejel in ga kupcu ponovno poslal z odkupnino le v primeru, da bo kupec dobavitelju predhodno na njegov TRR povrnil morebiti dejansko nastale stroške povratne dostave predhodno neprevzetega blaga s strani kupca.

Pritožbe in spori

info@zelenakoklja.com (zelenakoklja.com) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. zelenakoklja.com se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte na naslov info@zelenakoklja.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 02 8857190, pošljite elektronsko sporočilo na info@zelenakoklja.com ali nam pišite na naslov:

Zelena Koklja Legen 74a 2383 Šmartno pri Slovenj Gradecu

Postopek obravnave pritožbe je zaupen!

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Zelena Koklja (zelenakoklja.com) ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Zelena Koklja (zelenakoklja.com), ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Obveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Nagradne igre

Organizator nagradnih iger je podjetje Zelena Koklja, Legen 74a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu. Sodelujoči v nagradnih igrah soglašajo z objavo njihovega imena in priimka na spletnih straneh, ki jih upravlja izvajalec, v primeru, če prejmejo nagrado. Prejemnik nagrade ne more biti pravna oseba. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Nihče od zaposlenih pri organizatorju oziroma izvajalcu in njihovih s

Nagrajenec dobi nagrado po pošti, poštnino krije organizator nagradne igre. V primeru, da nagrajenec zavrne nagrado, se opravi ponoven žreb novega nagrajenca.

Komunikacija

Upravljavec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

· jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

· pošiljatelj bo jasno razviden,

· različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne,

· prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

· jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

· željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja / komentarji uporabnikov

Za uporabniku prijazno in učinkovito delovanje spletne trgovine Zelena Koklja je pomembno vsako mnenje. Ne glede na to, ali je pohvala, graja ali predlog o izboljšavah… . Mnenja in ocene lahko, zaradi zagotavljanja kompetentnih podatkov, posredujejo samo osebe, ki so v spletni trgovini Zelena Koklja opravile nakup.

Samo z vašimi mnenji vam lahko tudi v bodoče omogočamo čim bolj enostavno spletno nakupovanje izdelkov vrhunske kvalitete.

Ker smo vsi samo ljudje se zavedamo, da včasih lahko pride tudi do nesporazumov ali različnih stališč, zato si bomo kot odgovorni ponudnik storitev splete trgovine Zelena Koklja v največji meri prizadevali, da vse morebitne nesporazume rešimo hitro, učinkovito in v obojestransko korist.

Na vaše komentarje se bomo vedno odzvali v najkrajšem možnem času in z vami poskusili poiskati ustrezno rešitev.

Želimo, da se v spletni trgovini Zelena Koklja počutite dobro, saj si z vami želimo zgraditi dolgoročen partnerski odnos, ki bo temeljil na odkriti in spoštljivi komunikaciji. Kakršnakoli vaša vprašanja in komentarje, bomo zato z veseljem sprejeli na naš kontaktni naslov in predvsem se bomo potrudili, da vam čim prej posredujemo odgovor.

Pri delovanju programa lahko včasih pride tudi do tehničnih težav. Ponudnik se zavezuje po svojih močeh napako odpraviti v čim krajšem možnem času. V kolikor to pomeni spremembo za kupca, bo ponudnik pred odpošiljanjem o tem obvestil naročnika.